Személyes fejlődési tippek, hogy segítsen a fejlődésed útjában!

 

Rengeteg dolgot kell figyelembe venni, amikor a személyes fejlődés útját tervezed. Ha nincs meg a szükséges terved, akkor a szükségesnél több időt tölthetsz szenvedéssel a folyamat során. Ez a cikk a személyes fejlődéssel kapcsolatos információkkal látja el, amelyekre szükséged van.

 

Válaszd meg a hiedelmeidet a tudás pozíciójából. Sok embernek vannak olyan erős meggyőződései, amelyek, ha megvizsgálják őket, nem állják meg a helyüket, és emiatt ostobának tűnnek, és ostobának érzik magukat. Igazold a meggyőződéseidet kutatással és az igazságra való törekvéssel. Ezáltal valódi hatalmat kapsz ahhoz, hogy megvédd a meggyőződéseidet, és ellenőrizd az állításaidat.

 

Az alapelveid Fontosak, és a tetteidnek tükröznie kell őket. Az embereknek vannak meggyőződéseik, amelyek önmaguk középpontjaként működnek. Ha az alapelveid jól átgondoltak és védhetőek, az ezeknek megfelelő cselekvés javítja az önbecsülésedet. Ez a gyakorlat elősegíti a következetességet is, ami nagyszerű tulajdonság.

 

Ne feledd, hogy függetlenül attól, hogy kevés vagy sok dolgot szeretnél javítani magadon és az életeden, olyan természetes adottságaid vannak, amelyek másoknak nem. Használd ki ezeket a tehetségeket és képességeket, mivel ezek új szintre emelhetnek, vagy akár ugródeszkaként is szolgálhatnak egy új karrier vagy üzleti vállalkozás felé.

 

Vedd igénybe egy homeopátiás szer segítségét a helyzeti zavarok esetén. Egy párkapcsolat felbomlása vagy egy szeretted halála érzelmileg teljesen felboríthatja a kedélyeket. Ez néha depressziós reakciót eredményez, amit szituációs depressziónak nevezünk. Egy homeopátiás szer, az Ignatia amara a Szent Ignác babból származik, és segít feloldani a gyász vagy a hisztéria érzéseit.

 

 

 

A testtartásoddal és viselkedéseddel mutasd meg az érdeklődőknek, hogy ura vagy a helyzetnek. Ha gyengének tűnsz, nem fogsz bizalmat kelteni az érdeklődőkben. Ez a klasszikus "addig színlelj, amíg nem sikerül" esete. Ne felejtsd el, hogy a felettes vonaladat segítségül hívd, ha túl nagy fába vágod a fejszédet.

 

Tanuld meg megtalálni az egyensúlyt a lendület az óvatosság között. Csiszold a képességedet, hogy felmérd az utadba kerülő lehetőségekkel járó kockázatokat, majd kérdezd meg magadtól, mennyire akarod a jutalmat. Nincs élvezet kockázat nélkül, de nem minden jutalom éri meg. Spórolj időt és energiát arra, ami a legfontosabb neked. 

 

Készíts egy listát azokról a múltbeli esetekről, amikor sikeresen le tudtad győzni a társak nyomását, és saját döntéseket hoztál, sikeres eredményekkel. A saját intuíciódba vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettebb döntéshozóvá tehet. Azt is garantálja, hogy képes leszel elismerést adni magadnak ott, ahol elismerés jár, növelve ezzel az önértékelésed érzését.

Csak így tovább. Mindannyian hallottunk már a kisvonatról, amely azt hitte, hogy képes rá, és a teknősbékáról, amely legyőzte a nyulat a versenyben. Ha folyamatosan dolgozunk egy cél elérése érdekében, akkor végül eljutunk oda. Csak tovább kell vágtatnunk, vagy talán még kúsznunk is, és végül el fogjuk érni a célunkat.

 

Ne feledd, hogy csak úgy tudsz valamit megváltoztatni az életedben, ha cselekszel és teszel érte. Annak érdekében, hogy javíts magadon, hajlandónak kell lenned arra, hogy meghozd a megfelelő áldozatokat a megszokott életmódodban és gondolkodásmódodban. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb változások, azonban mindegyik mellett teljes mértékben el kell kötelezned magad, hogy valóban hatékony hatást érj el.

 

Javítsd önbecsülésedet egy reális testkép elfogadásával. A modellek, színészek és színésznők abból élnek, hogy jól néznek ki, és minden idejüket, valamint pénzüket az irreális "külső" megszerzésére fordítják. Amit ők maguknak nem tudnak elérni, azt professzionális sminkeléssel, plasztikai sebészettel érik el. Ne hasonlítsd magad egy hamis képhez. Ne feledd, te egy igazi ember vagy!

 

Hogy motivált maradj, tarts egy baráti versenyt egy barátoddal vagy kollégáddal. 

 

Ez a fogyástól a negyedéves célokig mindenre vonatkozik. A legtöbb ember egyszerűen keményebben dolgozik, ha másokkal versenyez. A másik személy segíthet abban is, hogy a pályán maradj, és elkerüld a lusta napokat. Az extra motiváció érdekében versenyezz egy díjért.

 

Szánj időt egy jó étel elkészítésére. Ha gyorsétteremből vagy vegyesboltból származó gyors falatokkal terheled a tested, akkor biztosan nem jutsz hozzá azokhoz a tápanyagokhoz, amelyekre a testednek szüksége van ahhoz, hogy teljesítőképességében teljesítsen, és ettől stresszesnek és dühösnek érezheted magad.

 

Ne rágódj a problémáidon. Gondolkodj a megoldásokon. Ha állandóan azon gondolkodsz, hogy mi minden baj van az életedben, akkor nem fogod megtalálni a boldogságot. Ha időt szánsz arra, hogy elgondolkodj azon, hogyan oldhatnád meg ezeket a problémákat, akkor teljesen kiküszöbölőd őket.

 

Ha javítani akarsz a személyes fejlődéseden, készíts tervet. Írd le papírra vagy a számítógépedbe, hogy fizikailag is láthasd, pontosan mit kell tenned. Könnyebben ellenőrizheted majd a fejlődésedet is, ha minden le van fektetve számodra.

 

Egy nagyszerű tipp a személyes fejlődésedhez, ha részt veszel egy szemináriumon. Sok olyan szeminárium létezik, amely egyedi stratégiákat kínál a személyes fejlődéshez. Néhányan még speciális programokat is kínálnak, ahol veled együtt dolgoznak, hogy segítsenek elérni a céljaidat. A szemináriumok látogatása nagyszerű erőforrás lehet.

 

Koncentrálj. Könnyű, ha az élet eseményei és a körülmények elvonják a figyelmedet a céljaidról, de ha a célodra összpontosítasz, akkor bármi történjék is, el fogod érni a célodat. Nagyon sok ember hagyja, hogy álmai az út szélére kerüljenek. Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen. Mindenáron tartsd meg a fókuszt.

 

Bár a személyes fejlődés útja kimerítő lehet, egy ilyen nehéz feladat jutalma megéri. Ez a cikk olyan tudással látott el, amellyel belevághatsz egy személyiségfejlesztési feladatba. Most már végre kell hajtanod a tanultakat, ha sikerrel akarsz járni.