Személyes fejlődési tippek, amelyek segítenek az életben

Ebben a cikkben szilárd önsegítő tanácsokat találhat, amelyek segítenek a problémák megoldásában és a kívánt sikerszint elérésében. Az itt bemutatott technikák arra tanítanak, hogy ráébresszenek a lehetséges problémákra, mielőtt azok kicsúsznának a kezéből, és negatívan befolyásolnák az életét. A tippek egyszerűek, de hatékonyak.

A pozitív gondolkodás és az önbecsülés fontosságát nem lehet túlbecsülni. Miközben életcéljait követi, és igyekszik fejleszteni magát, nem engedheti meg, hogy legyőzze magát a múltbéli bűntudat vagy a hamis, önpusztító hiedelmek. Helyettesítse magáról a "kudarcos" vagy "vesztes" gondolatokat pozitív hiedelmekkel, mint például: "Jó úton haladok" és "Ezúttal sikerülni fog."

Az egyik módja annak, hogy segítsen magán, ha nyitottabbá teszi az elméjét. A nyitott elme lehetővé teszi, hogy teljes mértékben megtapasztalja a világot olyan módon, ahogyan nem tudná, ha szűkebb vagy zártabb lenne. Tegyen fel kérdéseket, és szélesítse látókörét. Ha nem próbál meg tájékozódni a hatókörén kívüli életről, akkor tényleg kimarad, és csak egy „buborékon” keresztül nézi a világot.

Ne engedje, hogy a halogatás megakadályozza céljai elérésében. Túl könnyű okokat találni arra, hogy elhalasszuk a siker felé vezető első lépés megtételét. Ezenkívül minél tovább vár, annál nehezebb lesz motiválni. Az igazság az, hogy ha most kezdi el, gyorsan lendületet ad, és gyorsabban érheti el céljait, mint azt valaha is elképzelte.

A személyes fejlődésben nincs idő a kifogásokra. Hagyja abba a kifogásokat, és csípjen el minden lustaságot. Egy rossz mozdulat hosszan tartó rossz szokáshoz vezethet, így a lustaság megelőzése, mielőtt elkezdené, valójában csak megspórolja a jövőbeni munkát. A személyes fejlődés arról szól, hogy mindenkor a legjobb legyen, ezért gyakorolja, amit el akar érni.

Készítsen kártyákat a szöveges szószedetből. Ne vágja ki a lapokat a könyvből! Fénymásoljon minden oldalt. Gondosan vágja ki az egyes kifejezéseket és azok definícióit, és ragassza fel őket a miniatűr kártyák megfelelő oldalára. Ha óvatos, gyakran összehajthatja a definíciókat és a kifejezéseket úgy, hogy azok a kártya széle körül hajtódnak.

Legyenek céljai. Ez segít strukturálni az életét. Lehet, hogy homályos elképzelései vannak arról, hogy mit szeretne csinálni, de ha konkrét céljai vannak, amelyeket minden nap leír és megnéz, arra készteti, hogy elkezdje elérni ezeket a célokat ahelyett, hogy sóhajtozna és azt mondaná, hogy "ó, majd egyszer".

A stresszmentes élet kulcsa a szervezettség. Ha úgy érzi, hogy egy zűrzavaros és kaotikus környezetben lenne, akkor úgy érezheti, mintha az élete zűrzavaros és kaotikus lenne. Nem tart sokáig a rendetlenség egy részének eltávolítása, és megéri az erőfeszítést, ha már mindent elmondott és kész.

Ismerje fel hibáit. Ne riadjon vissza tőlük a pozitivitás kedvéért. A szándékos tudatlanság jobban meggyengít, mint bármely hiba. Pozitív változás származhat abból, ha megvizsgálja hiányosságait, és azokat olyan területekké alakítja, ahol tanulhat és fejlődhet. Az emberek tisztelik és bíznak abban, aki be tudja ismerni, ha rosszat tett.

A legjobb elkerülni az aszpartámból készült ételeket és italokat, amelyek a diétás italokban gyakran előforduló mesterséges édesítőszer. Ez megakadályozhatja a szerotonin képződését, és depressziót, álmatlanságot és fejfájást is okozhat. Ez különösen hajlamosabb azokra, akiknek már problémái vannak a szerotonintermeléssel.

Gondolkodjon pozitívan. Egyszerűen és hülyén hangzik, de valóban sok szempontból hasznos lesz. Ha úgy kezdi a napot, hogy utálja a hétfőket, valószínűleg azt fogja tapasztalni, hogy a hétfője rossz lesz. Ha úgy kezdi a napot, hogy arra gondol, hogy jó nap lesz, nagyobb valószínűséggel lesz egy kellemes napja.

Írjon le egy jól átgondolt tervet a személyes fejlődésére vonatkozóan, hogy tisztában legyen azzal, hogy hol tart, és hol szeretne lenni. Valószínűleg nem autózna át az országon egy jó térkép nélkül, amit követni kell, ugyanez az elv érvényes a személyes legjobb elérésére is. Vegye ki elméjéből azt, amiről tudja, hogy ideális önmaga, és vesse papírra, tegye fel valahova, hogy emlékeztesse magát rá, és dolgozzon minden nap érte.

Álljon meg és vegyen egy mély levegőt! Valóban működik, még akkor is, ha hülyének vagy ostobának tűnik. Mélyen összpontosítson minden egyes lélegzetvételre, és érezni fogja, hogy felemelkedik az önben lévő stressz. Különböző légzési technikák elsajátítása segíthet, de nem szükséges, hogy a légzés előnyeit élvezze.

Szánjon időt a napjából arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amelyeket valóban élvez. Legyen szó játékról a gyerekekkel, enni a párjával, hosszú csendes sétáról vagy egy jó könyv olvasásáról, ezekre a dolgokra szánt idő pozitív változást hoz az életszemléletében.

Az önfegyelem minden személyes fejlesztési program kulcseleme. Fejlessze ki az önuralom érzését, hogy kezelje világi vágyait. Tanuljon meg ellenállni annak a vágynak, hogy túlságosan kényeztesse magát étellel, itallal és mással, akár testi vágyakkal. Az önkontroll és önmérséklet megvalósításával meg tudja akadályozni, hogy a káros visszásságok negatív hatást gyakoroljanak elméjére és testére.

Egy nagyszerű tipp a személyes fejlődéshez, hogy mindig a hiedelmei szerint éljen. Annak ellenére, hogy a szokásokról nehéz leszokni, a rossz szokások leküzdésének legjobb módja, ha folyamatosan megtörjük őket. Ha sikeresen letöri a szokásait és új értékeket helyez el önmagában, akkor harcolhat ezekért az értékekért, és hihet bennük.

Fel van fegyverkezve azokkal az erőforrásokkal, amelyekkel hatékonyan alkalmazhatja a valóban működő önsegítő ötleteket. Időbe telhet, amíg szokássá válik, de miután integrálta ezeket a technikákat, készen áll arra, hogy pánik és fájdalom nélkül megbirkózzon az élet kihívásaival. Tehát erősítse meg magát ezen egyszerű önsegítő tippek segítségével.