Vízvezeték-tippek, amelyeket ma meg kell hallgatnia

Mi lenne néhány tipp a vízvezeték-szereléssel kapcsolatban? Ez olyasmi, amit mindig képes lesz használni az egész életében. Tartozol magának és családjának, hogy vesz igénybe néhány percet, és elolvassa ezt a cikket, hogy a vízvezeték-szereléssel kapcsolatos legjobb tanácsokat kapja.

Kerülje el a fagyos csöveket ezen a télen! Tartson egy kis csepp vizet a csapteleptől, és csavarja be a nem szigetelt csöveket habbal vagy újsággal. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtött helyiségben, például garázsban vagy mosókonyhaban tartson egy kis melegítőt a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni, mielőtt az első hideg pillanat meg nem jelenne.

Annak érdekében, hogy csövei ne fagyhassanak télen, szigeteljen minden külső csövet, és ügyeljen arra, hogy a ház belső hőmérsékletét fagyás felett tartsa, még akkor is, ha a ház üres. A csövek lefagyhatnak, ha a környezeti hőmérséklet a csövek területén a fagyás alatt esik. Időbe telik, míg a kiolvadás megtörténik, így ismét vizet kaphat. A másik lehetőség a csövek felszakadása, ami jelentős javítási költségeket és rendetlenséget okozna.

Győződjön meg arról, hogy mindenki, aki a házában lakik, tudja, hol található és használhatja a fő víz elzáró szelepet, ha a robbantási cső vészhelyzetbe kerül. Ez különösen akkor fontos, ha olyan helyen él, ahol a csövek lefagyhatnak. Szánjon rá egy percet arra, hogy megmutassa családtagjainak, hol van a szelep, és hogyan lehet azt megfelelően lezárni.

Kerülje el a csövek eltörését a hőmérséklet változása miatt. A hőáramot a mosogatók alatt és a csövekbe kell engedni, a fürdőszobák és a konyhaszekrények ajtajait nyitva kell hagyni. Fontos, hogy a víz folyjon mind a hideg, mind a hideg csaptelepeken, valamint a külső falak közvetlen közelében lévő fülkék mellett.

Könnyedén megnézheti, hogy vannak-e súlyos károk a szivárgások által, ha ellenőrzi, hogy a padló puha-e a WC-k körül. Álljon a WC fölött, majd mozgassa oda-vissza, hogy megnézhesse, vajon a padlón gyengültek-e. Ha bármilyen problémát felvesz, akkor később mindenképpen pénzt takaríthat meg. Ez a különbség a kis karbantartásban és a padló teljes cseréjében.

Ha a mosogatója rozsdás vizet bocsát ki, és nem üríti ki, akkor ez valószínűleg a csövekbe felhalmozódott biológiai szennyeződés és zsír miatt. A csatornákat szakszerűen tisztítani kell, lehetővé téve a csatornák maximális áramlását. A csatornának teljesen nyitottnak kell lennie.

Az egyik dolog, amelyet megtehetsz otthona biztonságának maximalizálása érdekében, az a szabadban lévő csaptelepek összes repedésének lezárása. Még egy apró repedés is fokozódhat a szezon előrehaladtával, és komoly problémákhoz vezethet az úton. Csökkentse a csöpögést és a szivárgást az optimális védelem érdekében.

Összefoglalva: tudta, hogy jó ötlet lenne frissíteni néhány vízvezeték-tippet, vagy általános hátteret kapni magának. Rengeteg tanács áll rendelkezésre, és remélhetőleg sikerült megtalálnia ezt a cikket, amely informatív és hasznos otthona számára is.