Személyes fejlődési tanácsok a jobb döntések meghozatalához! 

Amikor nehéz idők jönnek, nagy a kísértés, hogy visszatérjünk a régi viselkedésmódokhoz és megküzdési készségekhez, amelyek nem feltétlenül tesznek nekünk jót. A személyiségfejlesztés egy folyamatos folyamat, amelynek során új módszereket tanulunk meg, hogy megbirkózzunk vele, és erőt és békét hozzunk az életünkbe. A következő tippek segíthetnek elindulni az úton.

A szervezettség a stresszmentes élet kulcsa. Ha úgy érzed, hogy rendetlen és kaotikus környezetben vagy, az azt az érzést keltheti benned, hogy az életed is rendetlen és kaotikus. Nem tart sokáig eltávolítani a rendetlenség egy részét, és megéri az erőfeszítést, ha minden megvan és kész.

A kapcsolatok elengedhetetlenek az egészséges élethez, és ezek azok a kötelékek, amelyek átszövik az érzelmeinket és kielégítik a szívünket. A családi kapcsolatok, a barátságok és a jelentős másik személy mind létfontosságú részei az ember jólétének.

Ahhoz, hogy segíts magadon, koncentrálj mások segítésére. Figyelj oda a másokkal szembeni hozzáállására. Egyedi egyéniségként tekintesz rájuk, akik tiszteletre méltóak, vagy csak akadályként tekintesz rájuk, akik mindig az utadba állnak? Minél többet törődsz másokkal, annál többet fogsz törődni magaddal.

Törekedj arra, hogy olyasmit csinálj, amit abszolút utálsz csinálni. Kérdezd meg magadtól, miért érzed így, és mit tehetsz, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódodat. Sokszor az emberek elkerülik vagy nem szeretik azokat a helyzeteket, amelyek miatt alkalmatlannak vagy felkészületlennek érzik magukat. Készülj fel, majd ugorj fejest. Ez növeli az önbizalmad, és hatékonyabb emberré tesz.

Tanulj a múltbeli hibáidból. Mindenki követ el hibákat. Akik azonban tanulnak ezekből a hibákból, azok nagyobb valószínűséggel jutnak tovább az életben, és boldogabbak is lesznek. Gondolj a hibákra csak úgy, mint hibákra. Ezután folytasd az életed, és ne kövesd el újra ezeket a hibákat!

Javítsd és tartsd fenn romantikus kapcsolataid minőségét azzal, hogy alaposan megnézed partnered legidegesítőbb tulajdonságait és a cselekedetek mögött álló motivációkat (vagy azok hiányát). Sokan azt tapasztalják, hogy automatikusan azt feltételezik, hogy partnerük viselkedése szándékos vagy tudatosan ellenük irányul. A legtöbbször a sértő fél egymillió év alatt sem gondolná, hogy azért tesz valamit, hogy felbosszantsa a partnerét.

Döntsd el, mit szeretnél tenni az életedben. Ha nem tudod kitalálni, hogy mit szeretnél csinálni az egész életedben, állj meg, és gondold végig, hogy mit szeretnél csinálni ma délután, vagy a következő néhány hónapban. A célok kitűzése segíthet a célok elérésében, mert van egy határozott cél, amire törekedhetsz.

Mindenkinek szüksége van listákra ahhoz, hogy egészséges és produktív életet élhessen. Ez lehet tennivalólista, céllista vagy többféle dolog. Ha van listád, az kordában tart, motivált maradsz, és megmutatja az előrehaladást. Mindig vezess listákat, és jó ötlet, ha ezeket egy kombinált jegyzetfüzetben tartod.

Nézd meg, hogy milyen messzire jutottál. Miután egy ideig dolgoztál magadon, elkezdesz majd változásokat látni. Időnként gondolkodj el azon, hogy milyen pozitív változásokat értél el, és mennyit változtál. Ettől büszke leszel magadra, és további nagyszerű változások felé lendülsz.

Mindig állj ki az értékeid mellett, függetlenül attól, hogy mások mit mondanak róluk. A saját személyiséged vagy, és ha magabiztos vagy, az segít másoknak, hogy felfigyeljenek rád. Soha ne változtasd meg az elveidet, hogy másnak megfeleljen, mert ezzel azt mutatod, hogy nem vagy olyan, akit értékelni kell.

Személyes fejlődést keresel? Képezd magad: Olvasd a híreket, és tájékozódj azokról a témákról, amelyek érdekelnek. Az iskolák nem biztos, hogy a legjobb hely a tanulásra: Derítsd ki magad, milyen tudásra van szükséged, és hol szerezheted meg. Legyél nagyon kritikus, és csak a legjobb könyvek olvasásával töltsd az idődet.

Ha a személyes fejlődésről van szó, győződj meg róla, hogy mindig készen állsz a halálra. Bár ez morbidnak hangozhat, nincs jobb módja annak, hogy éld az életed és felkészülj a halálra, mint az, hogy mindig tudatában vagy az elkerülhetetlennek. Kösd el az összes elvarratlan szálat, és gondoskodj arról, hogy az arculatod mindig olyan legyen, amilyennek szeretnéd, hogy emlékezzenek rád.

A személyes fejlődéssel kapcsolatban győződj meg arról, hogy bármit is tervezel, a lehető leghamarabb elkezdesz tenni érte. Ez azért fontos, mert bár fontos a tervezés, a cselekvés és az időzítés döntő fontosságú. Csak ennyi időd van arra, hogy hatást gyakorolj, és minél tovább késlekedsz, annál kevesebb növekedési potenciálod van.

A boldogság és a béke olyan lelkiállapot, amelyet mindenki szeretne megélni, de a régmúltból származó megküzdési mechanizmusok nem biztos, hogy hozzák meg neked azt a lelkiállapotot, amelyre vágysz. Önmagad fejlesztése olyan utakon keresztül, mint az érzékeid és az intuíciód, lehetővé teszi a mélyebb önismeretet és az általad keresett békés elmeállapotot.