Nagy tanácsok, hogy hosszabb ideig tartsák autóját

A legtöbb emberhez hasonlóan valószínűleg nem is ismeri az autó téli gumi javításáról. Minden lehetséges információra van szüksége ahhoz, hogy a következő alkalommal jobban rögzítse autóját. A következő cikk segít megismerni az automatikus téli gumi javításokat.

Ismerje meg az autó műszerfalát. A műszerfalon öt különböző típusú figyelmeztetés jelenik meg, beleértve az ellenőrző motort, az olajnyomás figyelmeztetést, a generátor figyelmeztetését, a hőmérséklet figyelmeztetést és a fék figyelmeztetését. Ismerje meg, hogyan ismeri fel ezeket a különböző fényeket, így könnyedén azonosíthatja a figyelmet.

Ha az autó bármely alkatrészét ki kell cserélni, győződjön meg róla, hogy az eredeti alkatrész helyett kérje az (OEM) eredeti készülék gyártó alkatrészeit. Az optimális teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen a gyártó által előírt pontos előírások betartása. Bár az általános alkatrészek olcsóbbak, az OEM-alkatrészekhez képest egy kicsit többet fordítanak az autó hosszú élettartamára.

Ügyeljen arra, hogy olvassa el a használati útmutatót, hogy megtudja, milyen típusú folyadékok (olaj, fékfolyadék, sebességváltó folyadék, kormányfolyadék) az autónak szüksége van, és megtudhatja, hogyan ellenőrizheti és felülmúlhatja ezeket. Vészhelyzet esetén tartson néhány palackot minden folyadékból az autó csomagtartójában.

A motorolaj kiszórásakor kerülje el az olaj ömlését a motorra, ha egy pár papírtörölközőt felforraszt az olajtartály körül a forgattyúházban. Ez elnyeli a cseppeket és a kiömléseket. Ügyeljen arra, hogy az üres olajtartályt és a papírtörlőket az olaj hozzáadása után felelősségteljesen ártalmatlanítsa.

Mindig kérdezze meg a szerelők tanúsítását és biztosítását, mielőtt elengedné, hogy kijavítsa autóját. Ha valami rosszul fordul elő, a szerelő biztosítási költségei fedezik a károkat, és általában egy autót biztosítanak Önnek, amíg meg nem tudod vezetni. A nem hitelesített szerelő sem rendelkezik biztosítással.

Kerülje a mechanikákat, akik a nem igazán szükséges téli gumi javításért fizetnek. A megbízható szerelőnek tájékoztatnia kell Önt az elhasználódó részekről, és a közeljövőben ki kell cserélnie őket, de semmilyen alkatrészt nem kell kicserélni anélkül, hogy előzetes jóváhagyást kapnánk. Soha ne vigye az autót olyan személyhez, aki nem végez megfelelő típusú téli gumi javításokat.

Az alapvető gumiabroncscserélő berendezéseken kívül tartsa a műanyag zsákot, amely tele van DIY automatikus téli gumi javítási kellékekkel az autó törzsében vészhelyzet esetén. Töltse fel legalább egy motorolajjal, sebességváltó folyadékkal, kormányfolyadékkal és fékfolyadékkal és egy gallon vízzel. Adjunk hozzá egy áthatolható olajpermet, egy tekercsszalagot, zsineg, bungee-zsinór és alapeszközöket, hogy kisebb útgumi javításokat lehessen kezelni az úton.

Még ha nem is különösen hasznos, van néhány DIY téli gumi javítás, amit szinte bárki megtehet. Például a szélvédő ablaktörlő lapátok megváltoztatása valójában csak az egyik készlet lekapcsolása és a másikra való rángatás. Nézze meg a felhasználói kézikönyvét, vagy használjon mérőszalagot, hogy meghatározza, hogy milyen méretre van szüksége. Ne aggódj, ha a szélvédő ablaktörlő lapátok vásárlása csak egy megfelelő méretű. A szélvédő utasoldali oldalán egy hüvelyk rövidebb rövidebb használat nélkül problémát okozhat.

Az autót meglehetősen rendszeresen mossuk és viaszoljuk. Ez megakadályozza, hogy az erodálódjon. Sokan eljutnak festési munkákhoz az erózió folyamatának fedezésére. El kell kerülni, hogy ezt meg kell fizetnie, ha megbizonyosodik arról, hogy az autója nagyon jól gondoskodik.

Miután elolvasta ezt, többet kell tudnia az automatikus téli gumi javításról. Ha problémája van a gépkocsival, akkor eléggé tudnia kell, hogy megoldja a problémát, vagy egy jó üzletbe vigye autóját. Nagyon fontos a jármű jó állapotban tartása.