Itt van a szükséges webdizájn-tanácsadás

Amikor az emberek weboldalt készítenek, gyakran elfelejtik, hogy a másodlagos oldalukra hivatkoznak a honlapjukra. Ha nincs honlapja link, akkor a látogatók soha nem lesznek képesek visszatérni a webhely fő részéhez. Ez a cikk számos tippet tartalmaz a honlap linkjének megfelelő hozzáadásához, hogy a látogatók mindig megtalálják a hazafelé vezető utat!

Ne hagyja figyelmen kívül a lépcsőzetes stíluslapokat. A stíluslap használata megkönnyíti a webhely összes oldalának azonos megjelenését és megjelenését. Ez csökkenti az oldalak fájlméretet is, mivel a CSS fájl egyszer elérhető a kiszolgálón, majd a felhasználó helyi gyorsítótárából.

Multimédia bemutatókhoz használja ki az új HTML5 szabvány előnyeit. Noha a HTML5 nem annyira robusztus az animáció és a játékok számára, mint a Flash, előnye, hogy stabilan működik a mobiltelefon-böngészőkben, beleértve az Apple hardverét is. A HTML5 szintén meglehetősen karcsúbb, mint a Flash, tehát a betöltési idő is javul.

A JavaScript használatával egyéni betűtípust szerepeltethet weboldalain. Az olyan könyvtárak, mint a Typekit és a Google Web Fonts, megkönnyítik az ezoterikus betűkészletek weboldalon történő felvételét, még akkor is, ha a legtöbb látogató nem rendelkezik ezekkel a betűkészletekkel a számítógépükön. Úgy működik, hogy magát a betűtípust beágyazza a JavaScript-be, így az ügyfél képes dekódolni azt menet közben.

Próbálkozzon a grafika túlzott használatával. A grafika elengedhetetlen annak biztosításához, hogy webhelye kellemes legyen a szemnek, de a túlzott felhasználás csak eldugítja az oldalt. A grafikának nem csak dekoratívnak kell lennie; ezeknek is valódi fejlesztéseknek kell lenniük. Ha elegendő olyan grafika van, amely nem zavarja meg a webhelyet, az könnyebben használható lesz.

Van egy webhelytérkép. Ezek hasznosak az ügyfelek és a keresőmotorok számára, mivel részletes áttekintést nyújtanak a teljes webhelyről. Útmutató lehet a nézők számára, akik a webhely egy bizonyos részét keresik, és lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse annak szerkezetét és elrendezését.

Óvatosan válassza ki a webhálózatot. Egyes házigazdák megkövetelik, hogy kapcsolódjon hozzájuk, míg mások kényszeríthetik a felbukkanó ablakok telepítésére. Meg kell próbálnia a teljesítményüket az ingyenesen elérhető online eszközök sokaságának felhasználásával, mivel nem akarja gazdagépelni valakivel, aki állandóan lassú vagy összeomlik.

Próbáljon meg egyértelmű és következetes elrendezést kialakítani webhelye tervezésében. A tiszta elrendezések, amelyek sok fehér helyet igényelnek, javítják a webhely olvashatóságát és általános megjelenését. Az elrendezésnek a tartalomra kell összpontosítania. Használjon minden számítógépen lévő betűtípust, hogy elkerülje webhelye helytelen megjelenését.

Hozzon létre egy méretezhető és megbízható webhelyet. Ahogy a technológia fejlődik és a monitorok folyamatosan változnak, nem tesztelheti webhelyét minden platformon és képernyőméretnél. Győződjön meg arról, hogy a tervezés, a tárhely és a kód méretezhető. Ezt úgy teheti meg, hogy ellenőrizze, hogy hibátlan-e, és simává teszi a betöltést. Ez segít egy olyan jó kialakítás létrehozásában, amely sok körülmények között működik.

Tartsa betűkészlet-választását professzionálisan és olvashatóan. A betűkészletekkel megnézheti, hogy egy webhely professzionálisnak tűnik-e. A képzeletbeli betűtípusok, például a gótikus betűkkel vagy kalligráfiaként megjelenő betűtípusok gyakran nehezen olvashatók. Más betűtípusok, például a Comic Sans, olyan üzenetet küldenek, hogy Ön nem profi. Használjon olyan betűtípust, amely a felhasználói számítógépek alapértelmezett betűkészletének része. Webhelye rosszul nézhet ki, amikor ez megtörténik.

Amint a cikkben korábban említésre került, kritikus szempont, hogy webhelyének összes oldalán olyan linkek szerepeljenek, amelyek maga a honlapra mutatnak. A link legmegfelelőbb helyének ismerete webhelyét felhasználóbarátabbá teszi. Használja a cikk tippeit, így tisztában van azzal, hogy hol helyezheti el webhelyének legfontosabb linkeit.