Fejlesszük magunkat, hogy sikeresek lehessünk

Sokan dolgozunk azon, hogy nap mint nap fejlesszük magunkat, hogy jobb emberré váljunk. A személyiségfejlesztés segít abban, hogy nyugodtabban élhessünk, és abban, hogy a körülöttünk élők is lássák, hogy nyugodtnak lenni és igazán megismerni önmagunkat tényleg jót tesz a léleknek. Ez a cikk sok tippet ad neked a személyes fejlődésedhez.

Ha azon gondolkodsz, hogy a dühproblémáiddal foglalkozó önsegítő útra lépsz, akkor a célodra kell koncentrálnod, hogy nyugodtabb legyél. Gyakran történnek majd olyan események, amelyek arra késztetnek, hogy kiakadj, de összpontosítanod kell, és túl kell tekintened a harag rövid ideig tartó élvezetén.

Akár hiszed, akár nem, ha túl kedves vagy másokhoz, az gyakran azt jelenti, hogy nem vagy elég kedves magadhoz. A személyes fejlődés része az önmagunkkal szembeni kötelezettség teljesítése, és ezt nem mindig lehet megvalósítani, ha tucatnyi embernek a kedvében járunk. Önmagadat kell a prioritási listád élére helyezned, és csak utána törődj másokkal.

Bár lehet, hogy gondoskodnod kell arról, hogy a technológiádat naprakészen tartsd - különösen, ha olyan területen dolgozol, ahol mindig naprakésznek kell lenned -, kérlek, ne dobd ki a régi technológiádat. Vidd el egy olyan helyre, ahol megfelelő ártalmatlanítást kínálnak. Nincs szükségünk több káros vegyi anyagszivárgásra a hulladéklerakókban a régi, bomló gépekből. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha te is kiveszed a részed környezetünk megóvásából.

Keresd az átláthatóságot, amikor olyan információkat keresel, amelyek eligazítanak az önfejlesztés útján. Minden tanácsnak, amelyet követsz, jó szándékkal és világos eredettel kell rendelkeznie. Ez megvéd téged az aljas emberektől, akik mások küzdelmein akarnak pénzt keresni. Védd a szívedet, amikor nagyon intim kérdésekkel szeretnél foglalkozni.

Mindig igyekezz fejleszteni magadat és a munkádat. Ha úgy érzed, hogy lehetnél jobb ember, vagy hogy valamit, amit csinálsz vagy dolgozol, lehetne jobbá tenni, akkor törekedj arra, hogy ezt a következő feladatoknál alkalmazd. Azzal, hogy folyamatosan próbálsz jobb lenni, jobb emberré és keményebb munkássá próbálsz válni.

A nagy célokat bontsd kezelhető lépésekre. Sokszor a céljaink magasra törőek, ami jó dolog. A nagy célok azonban elérhetetlennek tűnhetnek, ami miatt elriadhatsz és elveszítheted a motivációdat. Mielőtt bármilyen nagy projektbe vagy célba belevágnál, bontsd kisebb lépésekre. Legyél olyan részletes, amennyire csak lehetséges. Hamarosan jó úton leszel a siker felé.

Készíts listákat, és még több listát! A listák megkönnyítik a cselekvést. Felszabadítják az időnket a fontosabb dolgokra. Utazol? Már most készítened kell egy listát arról, hogy mit kell magaddal vinned. Prezentációt tartasz a munkahelyeden? Legyen kéznél egy lista arról, hogy mikre van szükséged.

Tüntesd el a rendetlenséget az útból. Ez apró lépésnek tűnhet, de a legtöbb ember úgy találja, hogy a rendetlenség megszüntetése nemcsak helyet szabadít fel más dolgok számára, hanem összességében nyugodtabbá teszi őket, és ritkábban éreznek frusztrációt. Már az is megnyugvást jelenthet, ha tudjuk, hol vannak a dolgok.

Tanuld meg, hogy milyen erővel lehet nemet mondani, ha szükség van rá. Ez semmiképpen sem könnyű, de ez az egyetlen módja annak, hogy az életedben a fontos dolgokra koncentrálj. Ha mindenre igent mondasz, az azzal a következménnyel járhat, hogy elveszíted a képességet, hogy igent mondj a legjobb dolgokra. Mondj gyakrabban nemet, és vedd vissza az irányítást az időbeosztásod és az életed felett.

Miután elolvastad ezt a cikket, láthatod, hogy a személyes fejlődésedre fordított idő és erőfeszítés mind megtérül. Lehet, hogy nem ez lesz a legkönnyebb dolog, amit valaha is megpróbáltál, de úgy gondoltad, hogy a személyes elégedettség szempontjából biztosan ez lesz a leghálásabb.