Egyszerű trükkök, amelyek segítenek elkapni a limitet

 

Sok embernek vannak olyan hobbijai, amelyek látszólag sokba kerülnek és sok szabadidőt vesznek el. A horgászat viszont olyan hobbi, amelyet a legegyszerűbbtől a legdrágább és legbonyolultabb felszerelésig terjedő felszereléssel lehet űzni. Lehet egy tó partjáról vagy egy drága csónak hátuljáról is horgászni. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon erről a pihentető hobbiról, amely valóban mindenki számára kínál valamit.

 

Ha egy patakban horgászik, a legjobb, ha a folyón felfelé dobja, hagyva, hogy az áramlat vezesse a csalit vagy a csalit a tökéletes horgászhelyre vezesse. Ez természetesebbnek hat, és növeli az esélyét, hogy fogjon valamit. Ne hagyja túl lazán a horgászzsinórt.

 

A kezdőknek és a gyerekeknek érdemes spin casting orsóval kezdeniük. Ez egy egyszerű kialakítású, könnyen beállítható és könnyen használható. A zsinór elengedése egy gombnyomás kérdése, a visszahúzás pedig ugyanilyen egyszerű. A túl bonyolult felszerelés csak frusztrálja a kezdőt.

 

Keresse meg a legjobb helyet a halfogáshoz, és dobja ki a botját az árral szemben. Így a csalit és a horgot egyenesen a halak útjába húzza. A pataknak természetes sodrása van lefelé, így a halakat természetes módon vonzza. Ez a technika különösen hasznos, ha a halak egy szikla vagy más akadály alatt gyűlnek össze.

 

Ha folyón horgászik, meg kell értenie, hogy lesz áramlás, amelyet követnie kell. A folyók több halas zónára vannak bontva, ahol úgy kell helyezkednie, hogy a legnagyobb mennyiséget fogja. Ha olyan területen helyezi el a csónakját, ahol nyugodt a víz, az segít maximalizálni az eredményeit.

 

Sikeresebb lesz, ha a megfelelő napszakban megy horgászni. Várjon késő délutánig, amikor a víz már meleg: a halak ilyenkor keresik a táplálékot. Az időjárás és az évszak befolyásolja a horgászat legjobb napszakát, de mindig meg kell várni, amíg a víz felmelegszik.

 

Próbálja meg elkerülni a szeles területeket, amikor műlegyezővel horgászik. Ha túlságosan szeles lesz, elveszítheti a pontosságot dobás közben. Az optimális időpont a műlegyes horgászatra a hajnal vagy az alkonyat körül van, amikor általában kevesebb szél fúj. Ha túl szelesnek találja, próbáljon úgy horgászni, hogy a szél a hátával szemben álljon.

 

Fontolja meg, hogy telihold idején induljon horgászni. A telihold hatással van a vízre, és aktívabbá teheti a halakat. Az is előfordulhat, hogy este kevesebb ember van a vízen, ami azt jelenti, hogy nagyobb esélye van a nagy fogásra.

 

Ne feledje, hogy horgászat közben türelmesnek kell lennie. Sokan vannak, akik fél óra után feladják, ha nem fogtak semmit. A horgászat mindenképpen türelmet és sok időt igényel, ezért győződjön meg róla, hogy mindkettőből van bőven!

 

Ha azt tervezi, hogy órákig horgászik, fontos, hogy vigyen magával némi élelmet. Ha ez az első horgászata, akkor valószínűleg eltarthat egy darabig, mire az első kapás megtörténik. Ez idő alatt valószínűleg meg fogsz éhezni. Ne szakítsa meg a horgásztúrát az éhség miatt, ezért csomagoljon néhány rágcsálnivalót.

 

Mint valószínűleg láthatja, a horgászat egyszerű, mégis összetett, és mindenki számára kihívásokat kínál, függetlenül a tapasztalatától vagy a képzettségi szintjétől. A horgászkirándulások évek óta nagyszerű emlékeket teremtenek, és a fenti tippek segítségével most már Ön is kellemes emlékeket szerezhet bármelyik szabadtéri horgászkirándulásáról.